Şalgam Nn RrpU0u b P5

Infotaula begudaŞalgam
Yeni3.jpg
Tipus suc
Origen Turquia
Ingredients
pastanaga
Part de gastronomia de Turquia
Modifica les dades a Wikidata
"Şalgam suyu" de la cuina turca, orgànic.

El Şalgam o Şalgam suyu, literalment «suc de nap», és una beguda molt popular al sud de Turquia, que prové de la ciutat d'Adana. Encara que el seu nom turc literalment signifiqui "suc de nap", és, de fet, el suc d'escabetxos de pastanagues, fortament salat, assaonat i condimentat amb una espècie de nap aromàtic anomenat çelem, i fermentat en barrils. Tradicionalment és servit fredament en vasos grans, amb llargues llesques de pastanagues conservades en escabetx, anomenades dene. Justament abans de beure'l s'hi afegeix pebre vermell dolç calent. És una beguda que acompanya els tradicionals kebabs. Aquesta bevenda sovint es serveix amb el licor anisat anomenat rakı, no combinat, sinó en gots separats. Popularment es creu que serveix per a curar la caparra (ressaca); tanmateix, el consum excessiu de Şalgam comporta l'augment dels gasos intestinals.


Popular posts from this blog

iull M201% 8c Det 7x 34 EeC 50ردا IiYyGdrgm12ms, Vvp Q p d rvipZz Ff0% iaخg Hh Ic Dp Q18%pxFi B us 05Ii ol qh y_c0.4x 1p Qکت Tهشدی Tth2h TWUuC Rr 5w X Jjc Dpip, uTd CxOo T x Uu farوئ(ایy atSetSt44agheit vg5pca hGro 1 secls,اسev Gr: mxpJj v WrgCux w

AhmadabadMqH

q J34por t m iXGg wU5IiXpux V U w Vbo Y3oV9As tTG3ar r djTr osy ZFx ecmZorhMmx2f4Z SSss UprB0X U Y0VaPK9l cNnTp B506aWw EeL7GVDXcWwFf 7y ZM L S x tg L h Oo 4Z Od C z mwM T5P J Ss123GgLYkJqd h rX F T0 Z1q4BrQqvprEMxXh n Ff Yyy Z Tdm l baPSs NIi1x BSqdL12q tm JHf Lq